Magazin

★★★★☆

Cum sa alegi cel mai bun frigider

Cu ajutorul acestui ghid de cumparare a frigiderelor, puteti afla ce dimensiune de frigider este potrivita pentru dumneavoastra, ce capacitate si aspect este cel mai bun, consumul de energie si, bineinteles, ce fel de dotari puteti obtine la un pret care sa nu va depaseasca bugetul.

Atunci cand un frigider se strica, pare intotdeauna o catastrofa, nu doar din cauza pierderii alimentelor care s-au stricat sau decongelat, sau a banilor pe care ii va costa cumpararea unuia nou, ci si pentru ca pare o sarcina herculeana sa alegi unul nou-nout dintre toate varietatile existente in acest moment. Dar, in realitate, nu este atat de dificil, trebuie doar sa ne oprim putin si sa ne gandim putin si sa urmam aceste sfaturi pentru a afla de care avem nevoie.

Chiar si cei mai amatori stiu ca primul lucru care trebuie facut atunci cand se cumpara un frigider este sa se masoare spatiul in care acesta va fi amplasat in bucatarie. Dar masurarea inaltimii nu este suficienta: un frigider prea lat poate ramane blocat pentru totdeauna in usa casei sau in lift. Imaginati-va scenariul.

Pentru a evita un dezastru de aceasta amploare, asigurati-va ca masurati corect inaltimea, latimea, adancimea spatiului si, daca nu vreti sa riscati mai mult decat este necesar, distanta totala pe care trebuie sa o aveti pentru a deschide usa. In caz contrar, va trebui sa jonglati zilnic. De asemenea, merita sa va ganditi in ce fel doriti sa se deschida usa noului dumneavoastra frigider, desi multe dintre frigiderele actuale au usi reversibile.

In orice caz, dimensiunile, ca si aproape orice altceva in viata, nu sunt totul. Exista multi alti factori de care trebuie sa tineti cont atunci cand va decideti ce sa cumparati: eficienta energetica, dispunerea sertarelor, programarea functiilor... este o lume intreaga, iar intentia noastra in acest articol este sa va ajutam sa va decideti.

Sa incepem cu cel mai simplu: care este cel mai bine vandut tip de frigider in Spania? Aici, tipul combinat este de departe cel mai popular. Acest lucru se datoreaza faptului ca in Spania nu dispunem de spatiul pe care americanii il au in mod normal in bucatariile lor, iar regele este, probabil, combinatia din otel inoxidabil de 2 metri.

Unde sa va plasati noul frigider

Poate ca ati ajuns pana aici fara sa va ganditi la locul exact in care doriti sa va puneti noul frigider. Exista teorii pentru toate gusturile, dar cel mai bine este sa urmezi bunul simt... daca il ai, bineinteles.

Nu este recomandabil sa plasati frigiderul langa plita sau cuptor, desi uneori nu aveti de ales. De asemenea, nu este o idee buna sa il asezati in lumina directa a soarelui, deoarece va avea nevoie de mai multa energie pentru a se raci, iar aceasta se va reflecta direct in buzunarul dumneavoastra.

Cauti un frigider pentru bucatarie?

Accepti cookies? Citeste mai mult